top of page

Nieuwe maan in Ram, tijd voor een nieuw avontuur

Bijgewerkt op: 21 mrt. 2023

Vorige maan(d) stond de nieuwe maan in Vissen. Een teken dat heel gevoelig, creatief en intuïtief is. Misschien heb je wel gemerkt dat je kind gevoeliger reageerde of dat er heel wat verdriet was. Of misschien ging je kind vorige maand wel creatief aan de slag? Misschien zag je het niet meteen bij je kind, maar voelde je het wel zelf? Iedereen wordt, bewust of minder bewust, door de maan beïnvloed. Door hier meer over te lezen en je te laten inspireren, ben je beter voorbereid op wat komt en kan je meer meebewegen op het ritme van de maan. Dat geeft helderheid én rust.

Avontuur Klimmen Jongen

Vanaf vandaag, dinsdag 21 maart, staat nieuwe maan in Ram. Ram is een vurig teken en kan heel uitgelaten en actief zijn. Hij is graag druk bezig en vindt vreugde in avontuur en uitdagingen. De energieke en vurige energie van Ram zal deze maan(d) goed voelbaar zijn.


Ram, een vurig teken

Wat dit vurige teken vooral kenmerkt is zijn enthousiasme, gedrevenheid en het maken van plezier. Hij kan enorm genieten van samen zijn met vrienden of familie en is graag het middelpunt van de belangstelling. Ram heeft ook een krachtige wil. Hij krijgt graag de vrijheid om zijn eigen ding te doen en heeft het moeilijk met bevelen. Ook zijn ongeduld en koppigheid kunnen hem wel eens in de weg staan om zijn rust te bewaren. Want Ram heeft een kort lontje. Hij kan driftig worden wanneer iets niet lukt of loopt zoals gepland. Of uit zijn dak gaan wanneer hij het gevoel krijgt tegengehouden te worden.


Inspanning en ontspanning

Toch kan Ram wat tegengas gebruiken. Niet alleen omdat hij uitdaging nodig heeft en het zonder tegengas snel saai wordt, maar vooral om ervoor te zorgen dat zijn vuur niet opgebrand raakt. Want Ram kan blijven doorgaan en zelfs eigen grenzen overschrijden. Merk je dat de vurige energie van Ram sterk(er) in je kind aanwezig is deze maand? Dan heeft je kind nood aan liefdevolle begrenzing en behoefte aan iemand die begripvol aanwezig is.


Een nieuwe start

Ram is ook het eerste teken van de dierenriem. En dat staat voor een nieuw begin of het starten van nieuwe dingen. Deze maan(d) is dus hét moment om samen met je zoon of dochter nieuw avontuur op te zoeken. Start een nieuwe activiteit, trek er op uit in een buurt waar jullie nog niet geweest zijn of trek jullie regenkostuum aan en ga wandelen in het bos wanneer het regent. Ram doet niets liever dan buiten in de natuur vertoeven.


Ga voor plezier

Geen zin in nat worden en vuile kleren? Maak het dan extra gezellig in huis. Hang slingers op, zet kaarsen, maak zelf een heleboel hapjes en drankjes en vier die dag. Sluit dit bijzondere moment af met het doen van een wens en blaas samen de kaarsen uit. Benieuwd van wie de wens zal uitkomen...

Of je kan je kind een keer laten beslissen wat jullie gaan doen en je kind daarin een een tijdje of zelfs een (halve) dag volgen, dat vindt Ram heerlijk! Ram houdt van controle en leiderschap. Wanneer je kind even alles zelf mag bepalen, gaan jullie vast een leuke tijd beleven. En wie weet doen jullie dit wel weklelijks of maandelijks opnieuw. Van een nieuw avontuur gesproken ;)


Ik wens jullie in elk geval veel plezier deze maand en hoop dat jullie met volle teugen genieten van wat er deze maand te beleven valt.


Veel liefs,

Nathalie


Wil je graag meer leren over hooggevoelige kinderen en hun vurig temperament? Schrijf je dan in voor de Workshop Hooggevoelige Kinderen en start meteen. Je vindt hier meer informatie.

Commentaires


Les commentaires ont été désactivés.
bottom of page