top of page
jongeren tieners pubers flowmotion coaching

Jongeren - coaching

Soms heb je iemand nodig die even met je mee loopt, die gelooft in jouw kracht en je steunt op weg naar een beter gevoel en mooier leven.

Want er zijn van die momenten in het leven dat er heel veel op je af komt en het soms lijkt alsof er geen einde aan komt. Jongere zijn is niet altijd gemakkelijk. Naast de dingen die je meemaakt zijn er nog zoveel dingen waar je rekening mee moet houden, zoveel verwachtingen en uitdagingen. Het kan allemaal heel ingewikkeld en lastig voelen. Het kan best wel eens té veel zijn…

Misschien raak je daardoor overspoeld en gefrustreerd? Maak je ruzie met alles en iedereen?

Heb je het gevoel zoveel te moeten en zo weinig tijd voor jezelf te hebben? En wil je graag meer tijd en ruimte voor wat jij graag wil doen?

Misschien vind je het moeilijk om voor jezelf en je mening op te komen? En merk je dat je grenzen aangeven een hele uitdaging is.

Of misschien weet je niet goed meer wie je bent en wat je wil? Vind je jouw plekje niet meer en weet je niet meer wat bij jou past?

Een jongerencoaching kan je meer duidelijkheid en rust geven. Samen zoeken we uit wat jij nodig hebt om terug energie en kracht te ervaren, om sterker in je schoenen te staan. Alleen of samen met je ouders zetten we stevige stappen richting een mooie toekomst.

Als je weet hoe het komt wat je denkt en wat je voelt, dan ga je steeds meer innerlijke rust en kracht ervaren

Een jongerencoaching is een krachtige manier om met een vraag of probleem aan de slag te gaan en inzicht te krijgen in wat zich nu precies voordoet.

Tijdens een jongerencoaching maken we duidelijk wat jij wil en nodig hebt, in verbinding met jezelf en anderen, zodat je jezelf beter leert kennen en je zelfvertrouwen groeit.

Je krijgt geen kant en klare oplossingen, wel unieke inzichten en unieke antwoorden die enkel bij jou en jouw situatie passen.

Doordat een jongerencoaching op jouw maat en tempo verloopt, kan je met een veilig gevoel die stappen zetten waar je nu klaar voor bent.

Je kan in alle openheid en vertrouwen je verhaal kwijt en leert dat al je gevoelens er mogen zijn. Wanneer gevoelens gezien en ervaren worden, nemen ze in intensiteit af en ontstaat er rust en ontspanning.

Door het ervaren van rust en ontspanning kom je opnieuw in contact met jouw eigen kracht en energie en krijg je zin om er weer voluit voor te gaan.

Wat betekent een jongerencoaching voor jou?

Na een jongerencoaching

  • voel je je gehoord, gezien en begrepen

  • heb je inzicht in waarom je bepaald gedrag net wel of net niet stelt

  • is het duidelijk hoe het komt dat je voelt wat je nu voelt

  • ervaar je meer rust in je hoofd en kan je spanning loslaten

  • ken je je mogelijkheden en kan je daarin verder groeien

  • sta je steviger in je schoenen en ervaar je meer zelfvertrouwen

  • heb je meer vat op je leven, bepaalde situaties of gebeurtenissen

  • weet je wat te doen wanneer je in gelijke situaties of momenten terecht komt

  • voel je je sterker in het contact maken en verbinden met jezelf en anderen

  • heb je zin om te genieten van het leven en er voluit voor te gaan

Hoe verloopt een jongerencoaching?

 

Eerste contact - afspraak

Via telefoon, mail of een berichtje kan je een afspraak maken voor een eerste coachsessie. Afhankelijk van jouw situatie of vraag spreken we af wie op deze sessie aanwezig zal zijn. Kom je meteen alleen of kom je liever samen met je ouder(s)? Beide zijn zeker mogelijk.

Eerste coachsessie

In een eerste coachsessie bespreken we jouw vraag of situatie en bekijken we waar je naartoe wil en wat je nodig hebt. Ook maken we een aantal afspraken en bespreken we hoe we dit zullen aanpakken.

Daar elke jongere uniek is, is mijn aanpak dat ook. Afhankelijk van jouw vraag en wie jij bent, kiezen we een aanpak die bij jou past. In een coaching kunnen we bv. aan de slag met gesprekken, tekeningen, matjes op de grond, figuren, een spel, boek,… Wat belangrijk is, is dat het voor jou goed en veilig voelt.

 

Volgende coachsessies

Een jongerencoaching verloopt volledig op jouw tempo. Het aantal coachsessies ligt daarom niet vast en varieert  afhankelijk van je vraag of situatie. Tussen de coachsessies door zitten gemiddeld 14 dagen en ook dit kan afhankelijk van jouw nood korter of langer zijn.

We beëindigen de sessies wanneer je je doel bereikt hebt of jij het gevoel hebt op eigen kracht verder te kunnen. Uiteraard kan je altijd opnieuw bij mij terecht voor 1 of meerdere coachsessies mocht je daar terug nood aan hebben.

Vertrouwen en privacy

Je kan in vertrouwen alles met me delen en bespreken, ik mag dat aan niemand vertellen. Alleen wanneer ik merk dat jij of anderen in gevaar zijn, bekijken we samen op welke manier we dat met je ouders of andere vertrouwenspersonen kunnen bespreken.

Jij bepaalt ook zelf of en wanneer je ouder(s) mee komen naar een coachsessie.

Indien je alleen komt en dat wil, kunnen we de coachsessie of onze gemaakte afspraken met je ouders bespreken. Op die manier weten je ouders hoe we de situatie aanpakken en kunnen zij je daarbij ondersteunen.

Waar help ik je mee?

 

Soms loopt het niet zoals je wil of zit je niet lekker in je vel. Je hoeft daarom geen duidelijke vraag te hebben, maar het kan wel. De vragen of situaties waarmee je bij mij terecht kan, zijn heel verschillend en kunnen bijvoorbeeld gaan over:

 

-       Je hebt het gevoel dat niemand je begrijpt en voelt je vaak alleen,

-       Je wil niemand tot last zijn, maar hebt wel nood aan een luisterend oor,

-       Je ervaart veel stress, spanning of onrust

-       Je hebt last van vele, negatieve of donkere gedachten

-       Je gaat emotioneel door een moeilijke periode

-       Je ervaart moeite bij het verwerken van een overlijden, scheiding, verhuis, verandering,…

-       Je reageert vaak gefrustreerd of prikkelbaar

-       Je pest, wordt gepest of wordt uitgesloten

-       Je hebt weinig zelfvertrouwen, last van faalangst

-       Je bent (hoog)gevoelig en kan daar moeilijk mee omgaan

-       Je zit niet goed in je vel en weet niet zo goed hoe dat komt,

-       Er zijn voortdurend spanningen tussen jou en je ouder(s), op school,…

-       Je hebt even nood aan een babbel,

-       …

Veelal is de aanleiding tot een coaching of opstelling: het niet meer weten. Niet weten wat er zich nu voor doet en/of het niet meer weten wat te doen of hoe je kind te helpen.

Praktisch

 

Voor wie ?

Een jongerencoaching is voor tieners en jongvolwassenen van 12 jaar tot 24 jaar. Ben je jonger dan kan je samen met je ouders het Traject Gezinsopstelling doen. Meer info daarover vind je hier terug.

 

Werkwijze

Een jongerencoaching bestaat uit:

-      een eerste contact via telefoon, mail of een berichtje

-      1 of meerdere coachsessies in een veilige en rustgevende ruimte

-      Een korte nabespreking met je ouders indien je dat wil

 

Wanneer ?

Een jongerencoaching kan doorgaan na afspraak, op een moment dat we samen vastleggen tijdens de week of zaterdagvoormiddag.

 

Voor het maken van een afspraak kan je onderstaand formulier invullen, bellen/berichten naar 0486/80 09 61 of mailen naar Nathalie@flowmotion-coaching.com

 

Prijs

Per coachsessie betaal je 66 euro. Een sessie duurt gemiddeld 1u. De betaling gebeurt per sessie.

Hello positive vibes !

Stevige stappen richting een mooie toekomst

Meer rust en ontspanning, kracht en energie

Flowmotion coaching praktijkruimte
  Ja! Dat wil ik!  

Maak je afspraak hier

bottom of page