top of page

Hooggevoeligheid en de kracht van de maan

Bijgewerkt op: 1 jun. 2021

Hooggevoelige kinderen en volwassenen nemen hun lichaam en de omgeving sterker waar. Ze nemen veel meer prikkels en informatie in zich op en zijn gevoelig voor sferen en energieën. Dat maakt dat ze de energie van de verschillende maanfasen goed kunnen voelen. Bewust of onbewust beïnvloedt de maan hoe het met je gaat. Welke invloed de maan heeft op je lichaam en je emoties en hoe je de kracht van de maan in je voordeel kan gebruiken, lees je hieronder.

Moeder tijd jezelf me-time genieten

Al duizenden jaren werken mensen met de energie van de maan. Sommigen vinden het zweverig en spiritueel, maar voor mij voelt het heel natuurlijk. Net zoals de maan eb en vloed beïnvloedt, heeft ze ook haar invloed op ons. Zonder twijfel.


De maan en je lichaam

De maan heeft een sterke invloed op je lichaam. Dat is niet zo bijzonder wanneer je weet dat de maan invloed heeft op een hoge of lage waterstand en ons lichaam voor ongeveer 60% uit water bestaat. Ook wij ervaren de kracht van de maan.


Sommigen kinderen en volwassen slapen dan ook slecht(er) bij volle- of nieuwemaan. Ze slapen moeilijk in, liggen de hele nacht te woelen of zijn vroeg wakker. Anderen krijgen hoofdpijn, voelen zich minder goed of raken geïrriteerd. De maan en haar fasen zorgt ervoor dat je je het ene moment heel vrolijk en energiek kan voelen en het andere moment beroerd en moe.


De maan en je emoties

Naast de invloed van de maan op je lichaam, beïnvloedt ze ook je emoties. Doordat elke maanfase in het teken staat van een dierenriemteken, zullen ook de daarbij horende thema’s getriggerd worden. Daar hooggevoelige personen emoties sterker en intenser beleven en hun intuïtie vaak sterker ontwikkelt is, kunnen de triggers en thema's sterker binnenkomen.


Die thema’s uiten zich wel eens onbewust in dromen of nachtmerries, maar kunnen ook in gedrag zichtbaar zijn. Zo voel je tijdens de maan in leeuw misschien meer de behoefte om plezier te maken en tijd door te brengen samen met vrienden, terwijl je tijdens een maan in kreeft vaak meer behoefte hebt aan cocoonen en een veilig plekje om je terug te trekken. Kinderen kunnen het dan weer tijdens de maan in leeuw fijn vinden om wat meer aandacht op te eisen en in the picture te staan, terwijl ze tijdens de maan in kreeft liever de vleugels van hun ouders opzoeken om even bij te tanken of harmonie te creëren.


De kracht van de maan

De maan is een natuurlijke manier om balans te bewaren in je lichaam en je leven. Om in balans te zijn heeft je lichaam momenten van actie nodig, maar ook momenten van rust. Een cyclus die de maan elke maand opnieuw doorloopt. Ze nodigt je met nieuwemaan uit om naar binnen te keren, te voelen wat jij wil en wat jij nodig hebt, om geleidelijk aan in vollemaan te stralen en volop in actie en je kracht te staan. Om daarna terug te kijken op wat je bereikt hebt en je opnieuw te gaan bezinnen.


Vooral hooggevoelige kinderen en volwassenen voelen de bijzondere nood aan deze balans. Heel wat hooggevoelige kinderen en volwassenen zijn gericht op de ander, waarbij de eigen noden en behoeften wel eens uit het oog verloren worden. Door bewust om te gaan met de energie van de maan creëer je momenten waarop je goed voor anderen kunt zorgen én goed voor jezelf.


De kunst van het meebewegen

De kunst ligt in het meebewegen op het ritme van de maan. Wanneer jij of je kind bijvoorbeeld slecht slaapt, intens droomt of nachtmerries hebt, kan je daar kwaad om zijn en het lastig vinden of je kan ervoor kiezen het te laten zijn en overdag wat zachter voor jezelf of je kind(eren) te zijn. Misschien heb je wel al gevoeld dat je daarin uitgedaagd wordt. Het is een uitnodiging om erop te durven meebewegen en te luisteren naar je eigen gevoel.


Ook kan je met de thema’s van de maan aan de slag gaan en elke nieuwe maan een intentie zetten. Iets waar jij die maand extra aandacht voor wil hebben. De keuze is aan jou. De maan is in elk geval altijd van de partij en zorgt elke keer opnieuw voor een sweet reminder.


Veel liefs,

NathalieComments


Commenting has been turned off.
bottom of page