top of page

Als je iets met passie doet, stroomt het vanuit je hart

Bijgewerkt op: 9 feb. 2021

Waar denk jij aan als je het woord 'passie' hoort? Wat betekent het voor jou?

vrouw open armen genieten passie

Voor mij is passie het volgen van je dromen, het volgen van je hart. Het is datgene doen waar je intens gelukkig van wordt. Het gaat over dingen doen waar je goed in bent en waar je een goed gevoel van krijgt. Waarvan iedereen tegen je zegt 'Wauw, wat goed, eindelijk ben je eraan begonnen.' of 'Dat is écht iets voor jou.' ' Daarvoor ben jij gemaakt!'


Enkele jaren geleden koos ik ervoor opnieuw een opleiding te volgen. Dat was geen evidente keuze. Ooit had ik beslist te kiezen voor huisje, tuintje, kindje. Maar toch bleef het verlangen aanwezig om meer te doen. Het idee om opnieuw te studeren bleef maar komen. Na lang twijfelen, wikken en wegen (jawel, je gevoel zegt dat je het moet doen, maar je hoofd zorgt voor pro’s en contra’s – en je hoofd wil gelijk krijgen ;-) ) heb ik toch de stap gezet. Hoe moeilijk de combinatie werk - gezin en studie soms ook was, ik wist gewoon dat ik dat moest doen, het voelde juist. Tijdens het studeren groeide ook mijn verlangen om kinderen, jongeren en ouders te begeleiden. Er is niks mooier dan kinderen, jongeren en ouders te zien groeien. Ik droomde van de combinatie werken als zelfstandig coach en werken in de kinderopvang. Toch koos ik na mijn studies opnieuw voor een veilige en gekende omgeving, namelijk opnieuw in de kinderopvang. Dit keer weliswaar in een leidinggevende functie, wat ook meteen goed voelde. En goed voelen wil niet zeggen dat alles op wieltjes loopt. Goed voelen wil zeggen dat er ergens iets is dat zegt dat het juist zit en dat je moet volhouden. Ik dacht dat ik mijn droom om te coachen maar beter kon opbergen en kiezen voor de zekerheid en vooral voor veiligheid. Want wat je kent, voelt veilig, toch? Maar ook hier bleef het verlangen om te coachen aanwezig. Na vijf jaar afgestudeerd te zijn, kan ik vandaag met trots zeggen dat ik kinder-, jongeren- en gezinscoach ben en dat combineer met mijn job in de kinderopvang. Dat ik doe wat ik heel graag doe, dat ik mijn passie voel en volg.


Wat ik je wil vertellen is dat er voor alles een tijd en een reden is. Nog meer geloof ik en heb ik ervaren dat als je doet wat bij je past en je je passie of dromen volgt, het écht goed voelt, het plaatje klopt, het stroomt vanuit je hart. Je krijgt energie van wat je doet en het geeft je voldoening. Ook de tegenslagen krijgen betekenis, hoe moeilijk die ook mogen zijn. Als je doet wat bij je past, valt het plaatje steeds opnieuw in elkaar. Ik geloof dat als je je passie volgt en je je dromen achterna gaat, je de juiste signalen krijgt en er mogelijkheden op je pad komen. Het enige wat je moet doen is durven springen wanneer het goed voelt. Ik deed het al, nu jij nog!


SUCCES!


Veel liefs,

Nathalie

Comentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page