top of page
Flow en Groei Zomerkamp

Een week vol kleine gelukjes...

Flow en Groei Kamp

Een gezellig kamp in kleine groep waar plezier maken en aandacht voor jouw kind en een warme groepssfeer centraal staan.

Als ouder ga je op zoek naar activiteiten waar je kind zich tijdens de vakantieperiodes kan uitleven, plezier maken, ontdekken, ontspannen,... Het is niet alleen belangrijk dat je opvang hebt voor je kind, je wil ook dat je kind zich er goed voelt en gelukkig is. Een combinatie die niet altijd vanzelfsprekend lijkt.

Een Flow en groei Kamp maakt komaf met het gepieker over een leuke vrijetijdsbesteding. Het is mijn missie om kinderen warmte, liefde, rust en gezelligheid te laten ervaren. Ik wil dat kinderen voelen dat ze welkom zijn zoals ze zijn en dat ze goed zijn zoals ze zijn. Ik wil dat kinderen zich goed voelen, genieten en stalen. Dat zijn de basisingrediënten om van elke week een fantastische week te maken! Tijdens de Flow en Groei Kampen staat plezier op nr.1 en dat kan alleen wanneer je kind zich goed voelt. 

Samen spelen, genieten, ontdekken en... groeien

 

De kracht van de Flow en Groei Kampen zit in de aandacht voor en het afstemmen op elk kind en de groep. Dat elk kind zich goed voelt, is belangrijk om plezier te kunnen maken.

 

De kampen worden daarom steeds georganiseerd in kleine groepen. Die zorgen ervoor dat je kind zich veilig voelt en de ruimte krijgt om helemaal zichzelf te zijn.

 

Je kind kan op zijn of haar eigen tempo wennen en zijn/haar plekje innemen in de groep. Dat geeft je kind het gevoel erbij te horen en doet het zelfvertrouwen groeien.

 

Daaruit ontstaat een geborgen en gezellige sfeer, die voor je kind samen de basis vormen om een week lang te genieten en veel plezier te maken. 

 

Niet alleen je kind geniet en straalt, jij als ouder, geniet ook wanneer je kind vrolijk naar huis gaat of met volle enthousiasme 's morgens wil vertrekken : )

Het Flow en Groei Kamp, een week vol kleine gelukjes

Wat betekent een Flow en Groei Kamp voor jouw kind?

 • Je kind kan op zijn of haar tempo wennen aan de omgeving, op ontdekking gaan en contact maken met andere kinderen. Elk kind is uniek en dat is helemaal ok.

 • Je kind geniet van een rustige en natuurlijke omgeving, waardoor hij/zij zich blij en ontspannen voelt, wat ook thuis een leuke en gezellige sfeer bevordert.

 • De activiteiten laten je kind op een laagdrempelige manier verbinden met zichzelf en anderen. Ze leren zichzelf beter kennen en grenzen verleggen.

 • De flow waarin de activiteiten georganiseerd worden en de ruimte die de kinderen krijgen, laat je kind op een diepere laag genieten van de vele mooie en toffe momenten. Zalig gewoon.

 • Je kind beleeft een kamp als een positieve en succesvolle ervaring wat het zelfvertrouwen een boost geeft (en ook super leuk is om te vertellen aan vrienden of vriendinnen).

 • Je kind voelt zich krachtiger en zekerder door deze positieve ervaring.

 

Kortom je kind geniet van de flow en groeit : )

Voor wie is dit kamp ideaal?

 

Een Flow en Groei Kamp is een kamp voor kinderen die zich, om welke reden ook, beter voelen in een omgeving die rustiger en geborgen is.  Daarnaast is het kamp ideaal voor kinderen die bijvoorbeeld:

 • angst hebben om aan een kampje deel te nemen

 • (hoog)gevoelig zijn

 • het moeilijk hebben om afscheid te nemen

 • houden van aandacht en de nabijheid van een begeleider

 • moeite hebben met veel lawaai

 • tijd nodig hebben om tot spelen te komen

 • nood hebben aan een begripvolle begeleider die gepast op hun signalen kan inspelen

 • zin hebben in een kamp dat in kleine groepen georganiseerd wordt

 • willen ontspannen en genieten 

 •  …

Hoe ziet een kampdag eruit?

 

We starten de dag steeds in een kring en zo sluiten we ook elke dag af. Heerlijke momenten waarin kinderen ervaringen met elkaar kunnen delen en kleine spelletjes gespeeld worden.

 

Gedurende de dag wisselen verschillende activiteiten elkaar af, afgestemd op de kinderen en de mogelijkheden. We leven ons creatief uit, spelen spelletjes, lezen en vertellen verhalen, doen ontspanningsoefeningen, hebben kringgesprekken, trekken naar buiten en nog veel meer.

 

Naast activiteiten in groep, zijn er ook individuele activiteiten en is er voldoende ruimte om even tot zichzelf te komen of zich af te zonderen. 

 

Wat de Flow en Groei Kampen typeert is de flow waarin gedurende de hele week gespeeld en beleeft wordt. Naast de structuur van de dagindeling is er steeds ruimte om ons te laten meevoeren in het moment. Iets wat kinderen heel erg kunnen waarderen.

Missie van de kampjes

 

Alle kampjes hebben dezelfde insteek. Het is mijn missie om kinderen warmte, liefde, rust en gezelligheid te laten ervaren. Ik wil dat kinderen voelen dat ze welkom zijn zoals ze zijn en dat ze goed zijn zoals ze zijn. Ik wil dat kinderen zich goed voelen, genieten en stalen. Dat zijn de basisingrediënten om van elke week een fantastische week te maken!

 

De thema’s waarmee ik de kampjes creatief vorm geef, hebben allemaal deze basis met zich mee. Met de thema’s stem ik vooral intuïtief af op wat er op dat moment belangrijk is. En geloof het of niet, elk jaar komen dezelfde thema’s terug. Elk jaar ervaar ik dat juli vooral de maand is van gezelligheid, cocoonen, genieten, bij jezelf komen en tot rust komen,… en augustus is dan weer de maand waarin we voelen dat we van binnenuit willen stralen (een mooi vervolg op de vorige maand ;-) ), trots zijn op onszelf, willen schitteren, plezier maken en samen met anderen genieten. 

 

Van hieruit ontstaat de invulling voor de kampjes, en ik vind het zalig om de kampjes op die manier vorm te geven. Helemaal flow-motion ♥

Een kamp waar je kind helemaal blij van wordt

Praktisch

 

Voor wie?

De Flow en Groei Kampjes zijn ideaal voor (hoog)gevoelige kinderen die van nature van rust en gezelligheid houden en zich beter voelen in een kleine groep.

 

Zowel 2de en 3de kleuters als lagereschoolkinderen zijn welkom.

De kampjes worden per leeftijdsgroep georganiseerd. 

Per kamp kunnen slechts 4 kinderen deelnemen.

Wanneer?

De kampen gaan door van 9u tot 16u.

Kinderen zijn welkom vanaf 8u30 tot 16u30.

Woensdag is telkens een rustdag, dan is er geen kamp.

1ste tem 6de leerjaar

Van maandag 03/07/2023 tem 7/07/2023 – thema = thuiskomen (na een druk schooljaar)

Van maandag 14/08/2023 tem 18/08/2023 – thema = stralen

Van maandag 21/08/2023 tem 25/08/2023 – thema = trots als een pauw

In de week van 14 augustus, is dinsdag een feestdag en is er dinsdag geen kamp, woensdag wel!

2de en 3de Kleuters

Van maandag 10/07/2023 tem 14/07/2023 – thema = voetjes op de grond

Waar?

De kampen gaan door in de praktijk Flowmotion te Meistraat 13, 9940 Sleidinge.

In de voormiddag vertoeven we in de praktijk, in de namiddag verplaatsen we ons met de wagen naar het bos of een dichtbij gelegen natuurplek.

Prijs

Per Flow en Groei kamp betaal je 207 euro.

In deze prijs zijn alle dranken, tussendoortjes en verplaatsingen  inbegrepen.

Enkel de lunch is zelf mee te brengen.

Inschrijven

 Ja, ik wil mijn kind graag inschrijven ! 
Zomerkampen (6 - 12 jaar) (14).png

ZOMER 

Ma 3/07 tem 7/07 

_edited.jpg

ZOMER - KLEUTER

Ma 10/07 tem 14/07

_edited.jpg

ZOMER

Ma 21/08 tem 25/08

bottom of page